Fietsnetwerk.nl koppelt horeca aan fietsersdoelgroep

Fietsnetwerk.nl heeft een innovatief systeem ontwikkeld waarmee horecaondernemers aan de fietsroutes in de buurt gekoppeld worden. Hiermee worden horecabedrijven zichtbaar voor fietsers. Een doelgroep die steeds groter wordt.

In Limburg wordt veel gefietst. Niet alleen om van huis naar werk te gaan, maar ook als vorm van ontspanning. Uit cijfers van Fietsplatform.nl blijkt dat 49% van de Nederlanders in 2019 een recreatieve fietstocht maakte. Daarbij gaat 56% van de Nederlanders van 16 jaar en ouder graag fietsen tijdens hun vakantie. Dat komt neer op ruim 8 miljoen mensen die jaarlijks regelmatig op de fiets stappen.

Fietsnetwerk.nl is één van de grootste aanbieders van recreatieve fietsroutes en heeft inmiddels een aanbod van duizenden thematische en recreatieve routes. Dagelijks worden er duizenden routes gedownload via de website en gefietst met de gebruiksvriendelijke app

Zichtbaar zijn voor fietsers

De fietsers hebben een gunstig effect op de economie. Jaarlijks wordt er in totaal zo’n 629 miljoen euro uitgegeven tijdens een fietsdagtocht. De uitgaven worden vooral besteed aan consumpties. Voor horecabedrijven kan het daarom erg aantrekkelijk zijn om zichtbaar te zijn voor de doelgroep fietsers.

De meeste fietsers maken gebruik van het knooppuntennetwerk. De fietsknooppunten worden met nummers weergegeven op wit-groene borden en zijn door het hele land langs de fietspaden te vinden. Restaurants dicht bij een knooppuntenroute hebben hier vaak al wat profijt van. Restaurants die niet dicht bij een knooppuntenroute liggen moeten wat extra doen om zich zichtbaar te maken voor fietsers.

Zichtbaar en bereikbaar voor fietsers

Fietsnetwerk.nl heeft een innovatief systeem ontwikkeld waarmee ondernemers aan de fietsroutes in de buurt gekoppeld worden. Wanneer een ondernemer zich aanmeldt, krijgt deze een eigen driecijferig knooppuntnummer toegewezen. Dit eigen nummer is gekoppeld aan het fietsknooppunt in de buurt van de locatie. Zo wordt de verbinding gemaakt tussen de recreatieve fietsroutes en de gecertificeerde ‘afstapmomenten’. Een dagje uit voor fietsers wordt op deze manier compleet gemaakt.

Fietsnetwerk.nl | Ceintuurbaan 2-130A |  Harderwijk

www.fietsnetwerk.nl | +31 6 538 083 85 | +31 341 769 098

Omdat Fietsnetwerk zich tot missie heeft gesteld elke horeca-ondernemer zichtbaar en bereikbaar te maken voor deze doelgroep, is het aanmelden voor het eigen Fietsnetwerk nummer gratis. Aanmelden kan via: www.fietsnetwerk.nl/locatie-aanmelden/