De Vief Heringe middelpunt wandelgebied

Renovatie Stadspark Sittard nadert voltooiing

Een pril winterzonnetje nodigt ons uit tot een wandeling door het mooi gerenoveerde stadspark in Sittard. Met als apotheose buitenplaats De Vief Heringe, nog beter bereikbaar dan voorheen aan de rand van het park en nu nog mooier “omsingeld” door de Molenbeek, die haar water aanbiedt aan de Ophovenernolen.

De Vief Heringe is sinds 2016 gevestigd in de Ophovenermolen, anno 18de eeuw, maar met voorgangers die vijf eeuwen verder teruggaan. Het water wordt gedoneerd door een zijtak van de Geleenbeek, het gebouw deed eerder dienst als restaurant onder diverse benamingen. Arthur Rooden gaf er, met zijn enthousiaste team, een nieuwe draai aan. Hij verlaagde de drempel, verbouwde en gaf er een nieuwe naam aan, verwijzend naar de Franse historie. Hierover leest u meer in de eigen krant van de uitspanning.

“Iedereen is hier welkom, voor een drankje, hapje, feest, vergadering, koffietafel en meer”, vertelt hij bij de verwarmende open haard. De authentieke sfeer van de watermolen is gebleven, de horeca is aangepast aan de tegenwoordige tijd en het net vernieuwde decor van het park. De Molenbeek kabbelt nu mooier zichtbaar om de vernieuwde terrassen heen.

Gasten druppelen intussen binnen, elk met hun eigen doelstelling. Ze kiezen uit de koffie- en theevariaties, vlaai en ander gebak, bekende maar ook trendy frisdranken, cocktails en een uitgebreide bierkaart, met veel streekbieren. De spijskaart vermeldt salades, soepen, tussendoortjes en een uitgebreide lunchkaart, met veel gezonde gerechten en streekproducten. Zoervleisj, Luikse ballen, crispy chicken en biefstuk zijn toppers.

Vanaf 17 uur geldt ook de dinerkaart, met speciale kindergerechten, pasta’s, maar ook bijvoorbeeld confit de canard en knien in ’t zoer. Er is ook een vaak wisselend menu van de chef, mede afhankelijk van het dagverse aanbod, maar altijd met een vlees- en visgerecht.
Arrangementen

De patron raakt, al pratend, steeds meer in zijn element en somt de mogelijkheden op voor kleine en grote groepen,. Die zijn vrijwel onbeperkt. U kunt hier zelfs trouwen aan de waterkant. Groepen vanaf 10 personen kunnen genieten van het groepsmenu of vooraf een speciaal menu op maat samenstellen, waarvan u geniet in een gereserveerde ruimte. Geen zin in een diner? De high tea van De Viefde Hering is uitgebreid, met een kopje soep, luxe boterhammen, diverse mini-quiches, scones, zoetigheden en eventueel een glaasje cava naast onbeperkt thee of een kopje koffie.

Vergaderen aan de rand van het stadspark is ideaal. U kunt even pauzeren met een wandeling, uw vergaderarrangement van vier uur of langer is royaal voorzien van koffie en frisdrank, vlaai en een lunch. De Vief Heringe beschikt over alle eigentijdse audiovisuele faciliteiten. Ook een netwerkbijeenkomst of -borrel komt volledig tot zijn recht in De Vief Heringe, met drankjes en hapjes van hoog niveau en attente bediening.

De rondleiding
Arthur leidt ons graag rond door de molen en somt de vele mogelijkheden op. De Vief Heringe beschikt over diverse exclusief beschikbare ruimtes, met elk een eigen terras:

  • De in 2021 volledig gerenoveerde Tuinzaal, met veel glas, biedt een ruim uitzicht op het stadspark en is ook toegankelijk voor minder validen. De zaal beschikt over een eigen bar en garderobe. Schuifpuien combineren de ruimte met het aan het water gelegen achterterras.
  • ’t Zölderke, op de eerste etage, beschikt over een eigen open haard en een eigen bar. Afhankelijk van de wensen kunnen hier tot 45 personen zittend genieten in een licht nostalgische entourage.
  • De GooikKamer, met open haard en piano, is er voor intieme bijeenkomsten met 15 personen.
  • De Vief Heringe biedt voor elk gezelschap maatwerk. Bel vrijblijvend 046-4585993 voor alle mogelijkheden.

Bereikbaar
De Vief Heringe is uitstekend bereikbaar. De renovatie van de omliggende wegen is voltooid. Er is een groot, gratis eigen parkeerterrein met ook veel ruimte voor fietsen. Wilt u uw bezoek aan De Vief Heringe combineren met een wandeling of fietstocht? Er zijn mooie routes beschikbaar U bent elke dag welkom vanaf 11.00 uur, op vrijdag, zaterdag en zondag zelfs vanaf 10.00 uur. De keuken sluit pas om 21.00 uur.

De Vief Heringe: Molenweg 56 Sittard, telefoon 046-458 59 93, www.deviefheringe.nl