Burgemeester Clermonts opende Bambuddha in Meerssen

Op 15 mei gingen de deuren van Bambuddha open in de Geulhof in Meerssen. Officieus, want er werd een paar maanden proef gedraaid met de nieuwe formule en de nieuwe eigenaar. In cognito was burgemeester Clermonts-Aretz al enkele keren komen proeven. Ze gaf vervolgens graag gevolg aan het verzoek om het restaurant officieel te openen, samen met wethouder van onder andere toerisme Louk Bongarts.

Onder de noemer “all you can taste” leidt de menukaart door de veelzijdige keukens van Azië, van Japan via Thailand naar India en Indonesië. Daaraan zijn, op veelvuldig verzoek, Spaanse tapas toegevoegd. Gasten bestellen wat ze wensen uit de uitgebreide kaart, vijf gangen lang. Alle bestellingen worden snel bereid en aan tafel gebracht.

Burgemeester Clermonts: “Ik reis veel en geniet graag van de Aziatische keuken. Die is ook nog eens goed voor de lijn en dat leidt, zeker voor iemand die een vooral zittend bestaan heeft, tot een mooie bonus. Ik vind het dan ook een grote eer dat we deze zaak in ons midden hebben. We gaan jullie helpen. Een groot compliment voor de inrichting en de smaken. Jullie hebben een erg grote en uitgebreide kaart. Wat je hier niet allemaal kunt eten!”

Frans Hawinkels, gast op de openingsavond: “Wat een verrassing qua kwaliteit van de gerechten. Met name de visgerechten waren super, maar ook de peper gekruide beef was niet te versmaden. En dat met een zeer uitnodigende en vriendelijke bediening. We hebben bijzonder genoten van de gerechten en de nieuwe aanpak in Bambuddha. Eindelijk weer eens puur, vriendelijk en zeer gastvrij restaurant. Een heerlijke avond culinair genieten van oosterse gerechten!”

Bambuddha 
De mooi aan een vijver gelegen locatie in Meerssen met veel parkeerplaatsen kent een lange historie met meerdere exploitanten. “Maar wij zijn van plan hier lang te blijven”, lacht eigenaar Max Lu, die meer restaurants op zijn naam heeft staan. Zijn troeven: een uitgebreide en veelzijdige keuken, attente bediening en vooral gastvrouw Saskia Kemp en dochter Patricia. Hij vervolgt: “de komende maanden willen we het terrein mooi aankleden in oosterse sfeer.”

Restaurant Bambuddha: Maastrichterweg 6, 6251 BK Meerssen, www.bambuddha.nl, telefoon 043 – 820 06 22