25 jaar Snackpoint + 2

Twee jaar achter elkaar werd het zilveren jubileumfeest van Snackpoint uitgesteld wegens corona. Op 19 september kon het doorgaan, met 305 feestgangers en een feestelijke dag in GaiaZOO Kerkrade. Snackpoint is een initiatief van Roger Gielen en Marcel Mourmans. De laatste was ook hoofdaandeelhouder van GaiaZOO. Helaas overleed hij afgelopen zomer. Roger Gielen: “Ter ere van hem hadden we het feest hier gepland.”

Snackpoint zaakhouders en toeleveranciers genoten van een ontvangst met koffie en vlaai, een rondwandeling door het park met snacks op diverse plekken, een royale barbecue en een uitgebreid avondprogramma.

Gielen memoreerde de start van Snackpoint, met vier zaken in Zuid-Limburg en een folder in de vorm van een A4. Inmiddels telt Snackpoint 92 zaken verspreid door heel Nederland en België en 20 A4-pagina”s maandfolders. “We blijven innoveren en doen ook een oproep aan de industrie om met nieuwe producten te komen en vooral niet te saneren. Wij bedachten de groene hulkburger, de blauwe cola (28.000 trays in twee weken), de toppings, de nacho’s in de cafetaria’s en meer. In de coronatijd leidde de 1+1-actie met frikandellen tot een extra omzet van 85.000 euro in de horecagroothandel. We gaven goodiebags weg in december, kortom samen met de toeleveranciers  sturen wij de branche.”

Gielen refereerde ook aan het huidige energieprobleem. “We zullen moeten accepteren dat een frikandel van € 1,90 naar € 2,50 gaat. We moeten samen overleven.”

(op de foto: Marlie en Roger Gielen)