Brouwerij & Gastropub De Valk kiest voor Staffable Payroll
In het hart van Echt, op het terrein van een oude dakpannenfabriek, bruist het inmiddels weer van het leven. Brouwerij & Gastropub De Valk is een plek waar het verleden en het nu samenkomen. Midden in het nieuwe fooddistrict van De Pannenfabriek zorgen ze niet alleen voor een bijzondere gastbeleving, maar ook een moderne werkplek voor haar medewerkers. Voor de personeelsadministratie kozen ze bewust voor Staffable Payroll, zodat ze daar geen omkijken naar hebben.
Een historische fabriek wordt fooddistrict
Het complex werd in 2015 aangekocht door de familie De Boer uit Echt, die het met visie en aandacht herontwikkelde tot een hoogwaardig fooddistrict. Inmiddels huisvest De Pannenfabriek zes uiteenlopende horecaconcepten, een Jumbo-supermarkt met foodcourt, en als kloppend hart: de brouwerij op de eerste verdieping, onder leiding van brouwer Jan‑Willem den Hertog.
Op de begane grond bevindt zich Gastropub De Valk, met een ruim terras en een warme, eigentijdse sfeer. Hier kunnen gasten terecht voor een kop koffie, een lunch, een borrel of een uitgebreid diner. De keuken staat onder leiding van chef‑kok Louis Kentjens, tweevoudig winnaar van het BBQ-event Smokey South – de Limburgse Barbecue Kampioenschappen.
Gastvrijheid en groei
De Valk is veel meer dan een gastropub met eigen brouwerij. Het is een plek waar beleving, vakmanschap en gastronomie samenkomen. Binnen is ruimte voor 128 gasten, buiten op het terras voor nog eens 90. Daarnaast worden er binnenkort rondleidingen door de brouwerij georganiseerd – een unieke kans om het brouwproces te volgen in dit monumentale decor.
“Het draait hier om een totaalervaring,” zegt bedrijfsleider Ruben van den Bosch. “We zijn gevestigd in een rijksmonumentale fabriekshal met een rijke geschiedenis. Die sfeer voel je overal terug – van de gietijzeren raampartijen tot de indrukwekkende spanten. Tegelijkertijd kijken we vooruit met een horecaconcept dat toekomstbestendig is en past bij de regio.”
Zorgeloos werkgeverschap dankzij Staffable
De Valk startte met zo’n twintig medewerkers en is van plan dit aantal gestaag uit te breiden. Het team bestaat uit een mix van vaste en flex medewerkers. “Dat vraagt om flexibiliteit én zekerheid,” aldus Ruben. “Daarom werken we samen met Staffable Payroll. Zij nemen de volledige loonadministratie uit handen en zijn juridisch werkgever van onze medewerkers, terwijl wij bepalen wie er werkt en wanneer.”
Staffable regelt alles rondom contracten, pensioen, ziekteverzuim en verloning. Ruben: “Wij regelen de sollicitaties en de planning, Staffable doet de rest. Van cao’s en wetgeving tot vakantiegeld, pensioen en ziekmeldingen. We zitten hier op het smalste stukje Nederland, dus werken we ook met Belgische en Duitse medewerkers. Fijn dat Staffable ook daar precies weet hoe het zit. Zo hebben wij rust en ruimte om ons te focussen op de gastbeleving.”
Altijd iemand die met je meedenkt
De samenwerking met Staffable is er een van korte lijnen en vertrouwen. Ruben: “Onze vaste contactpersoon, Niels Dirckx denkt graag mee, schakelt snel en is dag en nacht bereikbaar. Dat persoonlijke contact is echt goud waard, vooral in een dynamische horecaomgeving.” Niels benadrukt het belang van ontzorging: “De regelgeving in de horeca verandert continu. Denk aan strikte controles en complexe arbeidswetgeving. Wij zorgen dat alles juridisch klopt, zodat ondernemers kunnen ondernemen.’
Tekst: Bert Salden
Beeld: Lis Jansen | Staffable
Brouwerij & Gastropub De Valk – Plein 12, Echt | Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 11:30 – 23:00 uur
Staffable Payroll – Parkweg 28, Maastricht | Telefoon: 043-2051001
